دنیای مجازی را تصور کنید که در آن میلیاردها نفر زندگی می کنند ، کار می کنند ، خرید می کنند ، یاد می گیرند و با یکدیگر تعامل دارند که همه این ها از راحتی روی کاناپه هایشان در دنیای فیزیکی انجام می شود.
در این دنیا ، صفحه های رایانه ای که امروزه برای اتصال به یک وب جهانی از اطلاعات استفاده میکنیم ، تبدیل به پورتال هایی برای یک قلمرو مجازی سه بعدی شدهاند که قابل لمس است. مانند زندگی واقعی ، فقط بزرگ تر و بهتر می باشد. فکس های دیجیتالی خودمان ، یا آواتارها ، آزادانه از تجربه ای به تجربه دیگر میروند و هویت و پولمان را با خود میبرند. این به عنوان متاورس شناخته می شود.
رهبران سازمانی باید از مفهومی که به سرعت در حال توسعه و هیجان انگیز است که می تواند اساساً نحوه زندگی انسان ها را تغییر دهد چیست ؟ راهنمای عمیق برای متاورس به این موضوع می پردازد که این انقلاب نوپای فناوری امروز کجاست و به کجا می رود. موضوعات شامل فناوری ها و پلتفرم هایی است که متاورس را پشتیبانی می کنند ، مزایا و چالش های آن ، نحوه سرمایه گذاری در آن ، تاریخچه آن ، چرایی اهمیت متاورس و تأثیر آن بر آینده کاری. در سرتاسر این راهنما ، پیوند هایی به کاوش های عمیق این موضوعات و سایر موضوعات مرتبط ، و همچنین به تعاریف مفاهیم مهم در متاورس مانند قابلیت همکاری ، دوقلو های دیجیتال ، محاسبات فضایی و وب 3.0 وجود دارد. برای ورود به دنیای متاورس می توانید جهت کسب مشاوره از مهدی رمضانی مقدم با شماره 09365857004 تماس بگیرید.
وقتی فیسبوک هویت شرکتی خود را در اکتبر 2021 به متا تغییر داد و اعلام کرد که در آن سال حداقل 10 میلیارد دلار در این مفهوم سرمایه گذاری می کند ، « متاورس » به یک کلمه رایج تبدیل شد. علاوه بر متا ، غول های فناوری از جمله گوگل ، مایکروسافت ، انویدیا و کوالکام نیز میلیاردها دلار در این مفهوم سرمایه گذاری می کنند. شرکت مشاوره مدیریت McKinsey & Company به طرز صعودی پیش بینی کرده است که اقتصاد متاورس می تواند تا سال 2030 به 5 تریلیون دلار برسد. انتظار می رود تجارت الکترونیک موتور غالب باشد و بازی ، سرگرمی ، آموزش و بازاریابی در متاورس نیز به بخش های مهم تبدیل شوند.
امروزه شرکت ها از این اصطلاح برای اشاره به انواع مختلف محیط های آنلاین پیشرفته استفاده می کنند. اینها از بازی های ویدیویی آنلاین مانند فورتنایت گرفته تا مکانهای کار مجازی نوپا مانند مایکروسافت Mesh یا Meta's Horizon Workrooms تا اتاق های رختکن مجازی و اتاق های عمل مجازی را شامل می شود. به جای یک فضای مجازی مشترک ، نسخه کنونی متاورس به صورت چند جهانی در حال شکل گیری است : انبوهی از متاورس ها با قابلیت همکاری محدود به عنوان شرکت هایی که به دنبال موقعیت هستند. ترکیبی از شور و شوق غیر انتقادی برای متاورس و عدم اطمینان عمیق در مورد چگونگی بیرون آمدن آن ، برخی از واکنش ها را برانگیخته است. ناظران صنعت این سوال را مطرح کرده اند که آیا متاورس در نهایت با تجربیات دیجیتالی که امروز داریم بسیار متفاوت خواهد بود یا اگر چنین است ، آیا توده ها مایل خواهند بود ساعت ها در روز را در یک هدست به فضای دیجیتال بگذرانند. با این حال ، آینده پژوهان دیگر استدلال می کنند که در حالی که روز های اولیه فراجهت است و موانع فنی اساسی هنوز وجود دارد ، متاورس اتفاق خواهد افتاد. و با یک انفجار بزرگ از راه خواهد رسید.
متاورس چشم اندازی از چیزی است که بسیاری در صنعت کامپیوتر معتقدند تکرار بعدی اینترنت است : فضای مجازی واحد ، مشترک ، غوطه ور ، پایدار و سه بعدی که در آن انسان ها زندگی را به گونه ای تجربه می کنند که در دنیای فیزیکی نمی توانستند. و برخی از فناوری هایی که دسترسی به این دنیای مجازی را فراهم می کنند ، مانند هدستهای واقعیت مجازی (VR) و عینک های واقعیت افزوده (AR) به سرعت در حال تکامل هستند. سایر اجزای حیاتی متاورس ، مانند پهنای باند کافی یا استاندارد های قابلیت همکاری ، احتمالاً سالها باقی مانده اند یا ممکن است هرگز محقق نشوند. البته باید بدانید که مفهوم جدیدی نیست. چراکه اصطلاح متاورس در سال 1992 توسط نویسنده نیل استفنسون در رمان علمی تخیلی خود Snow Crash ابداع شد و کار بر روی فناوری هایی که زیر بنای یک اینترنت مبتنی بر واقعیت مجازی هستند به دهه ها قبل برمیگردد.
نویسنده متیو بال در پرفروش ترین پرایمر خود ، متاورس : و چگونه همه چیز را متحول خواهد کرد، متاورس را به شرح زیر تعریف کرد :
شبکه ای با مقیاس انبوه و قابل همکاری از جهان های مجازی سه بعدی ارائه شده در زمان واقعی که می تواند به طور همزمان و مداوم توسط تعداد بسیار نامحدودی از کاربران با حس حضور فردی و با تداوم داده ها مانند هویت ، تاریخچه ، حقوق ، اشیاء تجربه شود. لاوتون در مقاله خود در مورد پیش بینی های برتر در مورد متاورژن توضیح داد که می توانیم تغییرات زیادی در موضوع این چشم انداز جاه طلبانه داشته باشیم. برخی پیشبینی میکنند که تعداد انگشت شماری از پلتفرم ها در نهایت بر فضا مسلط خواهند شد ، همانطور که اپل iOS و گوگل اندروید با موبایل انجام دادند.
از آنجایی که متاورس تا حد زیادی ساخته نشده است ، توافق کمی در مورد نحوه عملکرد آن وجود دارد. با این حال ، به طور کلی ، متاورس یک اکوسیستم دیجیتالی است که بر اساس انواع مختلف فناوری سه بعدی ، نرمافزار همکاری بلادرنگ و ابزار های مالی غیر متمرکز مبتنی بر بلاک چین ساخته شده است. عواملی مانند میزان قابلیت همکاری بین دنیای مجازی ، قابلیت حمل داده ها ، حاکمیت و رابط های کاربری به نحوه بیرون آمدن متاورس بستگی دارد. لورن لوبتسکی، مدیر ارشد Bain & Company، در جلسه ای در مورد متاورس در اجلاس استراتژی پلتفرم MIT 2022، سه سناریو ممکن را تشریح کرد :
در دیدگاه دیستوپیایی استفنسون از آینده ، سقوط برفی ، افراد بر اساس مهارت فنی آواتار های خود موقعیتی کسب کردند. یکی دیگر از نشانه های وضعیت ، امکان دسترسی به برخی محیطهای محدود بود که پیش روی دیوار های پرداخت و الزامات ثبت نامی که امروزه برخی وبسایت ها از آن استفاده میکنند.
دو فناوری که برای توسعه و رشد متاورس مهم هستند ، واقعیت مجازی و واقعیت افزوده هستند :
لازم به ذکر است که این فضا ها در ایران هم کم کم وارد شده و در حال رشد می باشد ولی در ابتدا باید همراه یک مشاور کارآفرینی در متاورس وارد شوید تا مسیر درست و اصولی را برای شما ترسیم کند. در این زمینه مهدی رمضانی مقدم مشاور و مدرس حوزه برندینگ ، برندسازی و فرانچایز همراه چندین کسب و کار بزرگ در متاورس هستند و سرمایه گذاری و کسب و کار خود را به این فضا اختصاص داده اند که به نوعی آینده بیزینس جهان می تواند باشد.
در پایان توجه داشته باشید که برای ورود به دنیای متاورس می توانید جهت کسب مشاوره از مهدی رمضانی مقدم با شماره 09365857004 تماس بگیرید.